Tussen noest en splinter
Ben Melchior

Hout, hout en nog eens hout. Passie drijft mensen tot grote hoogten. Voor Ben Melchior betekent het doen wat hij echt wil in het leven. Luisteren en voelen wat de klant wil en dat vertalen in een persoonlijk maatwerkmeubel. Of een meubel met een verhaal, met emotie, al jaren in de familie, in samenspraak met de eigenaar veranderen naar een meubel met eigentijdse stijl. Zonder het karakter van het meubel verloren te laten gaan.

Ben heeft vanaf 2005 bij een meubelmaker-leermeester cursussen gevolgd. Zoals houtverbindingen, meubels maken, bovenfrees gebruik, fineren, meubelrestauratie, grote meubels en keukens van MDF, houtdraaien, politoeren; zijn grootste hobby naast zijn baan als logistiek leidinggevende.
Vanuit zijn passie voor hout en hergebruik van meubelen is hij in 2013 zijn bedrijf in houtbewerking gestart en zet hij met enthousiasme het werk voort.

Ben Melchior

Fruitschaal hout gedraaid.

Met zijn enthousiaste benadering en passie voor stijl en degelijkheid zal het resultaat je een ‘warm thuiskomen gevoel’ geven. Stijlvol en passend in je interieur.

Je kunt bij Ben terecht voor meubels die niemand anders heeft: een unieke eettafel, een op maat gemaakte kast, een radiatorombouw naar jouw wens,  functioneel én mooi een kast bouwen om je meterkast en cv-installatie .

Ben ontwerpt bovendien een eigen collectie eenvoudige en functionele tafels, met een vormgeving gebaseerd op de strakke vormen van de ‘Shaker-stijl’.

Tussen noest en splinter staat voor duurzaamheid door hout en meubelen opnieuw te gebruiken en te werken met nieuw hout met keurmerk.