Tussen noest en splinter
Werkwijze

Maatwerk voor uw interieur begint met een gesprek, waarbij Ben over het algemeen bij u thuis komt om te overleggen over uw nieuwe of te renoveren/ repareren meubel. Hij bespreekt uw wensen, in wat voor huis woont u, waar liggen uw interesses, welke sfeer wilt u creëren. Ben denkt graag met u mee over de stijl en technische mogelijkheden. Met zijn aanstekelijk enthousiasme en creativiteit zal hij ideeën en mogelijkheden aandragen en u kunnen adviseren.

In overleg bepaalt u de afwerking en houtsoorten. De keuze van het materiaal is divers, bijvoorbeeld beuken, eiken, grenen, Amerikaans esdoorn en MDF. Combinaties van hout met RVS en natuursteen is ook een optie.


Samen met uw idee en wensen maakt Ben een goed en exclusief ontwerp, dat past in uw interieur. Een art impression geeft u zicht in het eindproduct en dient als basis voor een heldere offerte. Alles geheel vrijblijvend.


Ben Melchior

Hout, hout en nog eens hout. Passie drijft mensen tot grote hoogten. Voor Ben Melchior betekent het doen wat hij echt wil in het leven. Luisteren en voelen wat de klant wil en dat vertalen in een persoonlijk maatwerkmeubel. Of een meubel met een verhaal, met emotie, al jaren in de familie, in samenspraak met de eigenaar veranderen naar een meubel met eigentijdse stijl. Zonder het karakter van het meubel verloren te laten gaan.

Ben heeft vanaf 2005 bij een meubelmaker-leermeester cursussen gevolgd. Zoals houtverbindingen, meubels maken, bovenfrees gebruik, fineren, meubelrestauratie, grote meubels en keukens van MDF, houtdraaien, politoeren. Zijn grootste hobby naast zijn baan als logistiek leidinggevende.
Vanuit zijn passie voor hout en hergebruik van meubelen is hij in 2013 zijn bedrijf in houtbewerking gestart en zet hij met enthousiasme het werk voort.

Ben Melchior

Fruitschaal hout gedraaid.

Ben  maakt meubels en interieur op maat naar uw wens, repareert meubels, renoveert en restylet oude meubels, maakt (inbouw) kasten op maat. Hij is specialist in interieurbetimmering in de jaren ’30 stijl.

Met zijn enthousiaste benadering en werkwijze en passie voor stijl zal het resultaat maatwerk zijn, wat uw interieur af maakt.